Építőipari panaszmentes vállalkozások névjegyzéke Velük nyugodtan építkezhet!

Részletes keresés Nyugodt építkezés - nézze meg, hogyan!

Referencia kép: VIV Építő Kft.

Miért a NYUGODT ÉPÍTKEZÉS?

Építőipari panasziroda

A bajban sem hagyjuk magára.

Az ország bármely pontjáról eljuttathatják panaszaikat ehhez a speciális segélyszolgálathoz.

PANASZIRODA

Háttér ellenőrzés

Ellenőrzött piaci magatartás

Ellenőrzött törvényességi háttér

Ellenőrzött gazdasági háttér

Ellenőrzött szakmai háttér

PANASZMENTESSÉG

Nyugodt Építkezés fejvadász

Összeállítunk Önnek egy olyan vállalkozói csoportot, amelynek tagjait egy 5 lépéses szempontrendszer alapján szakszerűen átvilágítunk.

FEJVADÁSZ

Telefonos támogatás

Segítőkész kollégáink hétfőtől péntekig 09.00 és 17 óra között állnak rendelkezésére.

Hívjon minket, mi segítünk!

 

KAPCSOLAT

Az Építkezők Országos Egyesülete alanyi jogon biztosítja minden építkező, felújító és ingatlanvásárló fogyasztó számára segítségét!

Ha hasznosnak találja segítségünket, kérjük, támogassa munkánkat!

TÁMOGATOM

Az Építkezők Országos Egyesületének álláspontja szerint az építkezőket érintő biztonsági kihívásnak nem lehet megfelelni a versenyszféra résztvevőit magában foglaló együttműködés nélkül.

Az Építőipari Panaszmentességi Információs Rendszer segítségével a megrendelők a nyugodtepitkezes.hu portálon naprakész információhoz jutnak a megbízni kívánt vállalkozásokról, emellett az építőipar gazdasági szereplői lehetőséget kapnak, hogy az építkezőbarát piaci viszonyok iránti elköteleződésüket minősítő tanúsítvány formájában is megmutassák.

Az "Építőipari Panaszmentességi Igazolás" minősítés és az Építőipari Panaszmentes Vállalkozások Névjegyzéke a társadalom számára kiemelt jelentőséggel bír, azokat a gazdálkodó szervezeteket különbözteti meg, amelyek a magas minőségi színvonalú piaci gyakorlatokhoz alkalmazkodva tevékenységük során a fogyasztóvédelmi szempontokat kiemelten kívánják kezelni.


Hogyan kerülhet be az Ön vállalkozása is az Építőipari Panaszmentes Vállalkozások Névjegyzékébe?

1. Előminősítés

Az Építőipari Panaszmentes Vállalkozások Névjegyzékébe felvételt nyerni és az Építőipari Panaszmentességi Igazolás” minősítés elnyerésének alapfeltétele, hogy az igénylő gazdálkodó szervezet rendelkezzen a „Tiszta Panaszmentes Státusz” előminősítéssel.

Az Építkezők Országos Egyesülete által működtetett Építőipari Panasznyilvántartásba napi szinten kerülnek be a gazdálkodó szervezetekről pozitív és negatív adatok, amennyiben az adott vállalkozásról nincs negatív bejegyzés a nyilvántartásban, akkor Tiszta Panaszmentes Státusszal rendelkezik és így jogosult az igazolás igénylésére!

2. Orientációs konzultáció

Az Építkezők Országos Egyesületének ügyvivője telefonos tájékoztató keretében részletesen informálja az igénylő vállalkozás döntéshozóit következő témakörökről:

Az Építőipari Panaszmentességi Információs Rendszer hatása az építőipari szolgáltatásokra és az építőanyag-kereskedelemre

Az Építőipari Panaszmentességi Információs Rendszer Működési Szabályzata és alkalmazása az építőipari jogsértések elleni prevencióban

3. Utóellenőrzés

Az "Építőipari Panaszmentességi Igazolás" minősítés kiállítása a gazdálkodó szervezet önkéntes igénylése alapján történik.

Az „Építőipari Panaszmentességi Igazolás” minősítés kizárólag abban az esetben kerül kiállításra, ha az igénylő gazdálkodó szervezet átesik az Építkezők Országos Egyesületének utóellenőrzésén.

Az „Építőipari Panaszmentességi Igazolás” minősítés elnyerésének és a jelzés használatának feltétele, hogy az igénylő gazdálkodó szervezet megfeleljen az Építőpari Panaszmentességi Információs Rendszer Működési Szabályzatában leírt követelményeknek

4. Minősítés

Az Építkezők Országos Egyesülete elbírálja az igényléseket a Működési Szabályzatában előírt minősítési feltételeknek való megfelelősség szempontjából és dönt a minősítés odaítéléséről és a minősítési fokozatokról.

A minősítési fokozatok a bizalmi pontok teljesülésével kerülnek besorolásra. Bizalmi pontok: Békéltető Testületi alávetés, minimum 5 éves működés, NAV köztartozásmentes adózó, felelősségbiztosítás, szakkivitelezői szerződés. Az AA minősítési fokozatú besorolásba azok a vállalkozások kerülnek, akik az öt bizalmi pontból hármat teljesítenek. Azok a vállalkozások, akik mind az öt bizalmi pontot teljesítik a legmagasabb AAA minősítési fokozatú besorolásba kerülnek. Az alap A minősítési fokozatú besorolásba a háromnál kevesebb bizalmi pontot teljesítő vállalkozások kerülnek. A minősítési fokozattokat az Építkezők Országos Egyesülete a rendszeres utóellenőrzések alkalmával felülvizsgálja és adott esetben változtat a minősített vállalkozás besorolásán.

A minősítés pozitív elbírálása esetén az „Építőipari Panaszmentességi Igazolás” minősítés tanúsítványa kiállítására kerül sor, amely feljogosítja a nyertes vállalkozást a minősítés és a jelzés használatára. Egyben a már minősített vállalkozás felkerül az Építőipari Panaszmentes Vállalkozások Névjegyzékébe.

Az "Építőipari Panaszmentességi Igazolás" minősítés kiállítása és a névjegyzékben szereplés pártoló tagsági jogviszonyhoz kötött. Az "Építőipari Panaszmentességi Igazolás" minősítéssel rendelkező gazdálkodó szervezet az építkezőbarát piaci viszonyok kialakulása érdekében, az Építkezők Országos Egyesületének pártoló tagjaként vállalja, hogy évente minimum 25. 000,- forinttal, azaz huszonötezer forinttal támogatja az Egyesületet munkájában és céljainak elérésében.

Ellenőrizze jogosultságát most

Az Építőipari Panaszmentes Vállalkozások Névjegyzékébe felvételt nyerni és az "Építőipari Panaszmentességi Igazolás" minősítés birtoklására Magyarországon csupán az építőipari vállalkozások 23,82 %-a jogosult és mivel objektivitása miatt megteremti a biztonság feltételeit, kiváló eszköz arra, hogy jelezze megrendelői felé megbízhatóságát, és egyben megmutathatja partnereinek, hogy a magyar építőipari piac stabil szereplője.

Ez azért is fontos, mert az építőipar területén egyre nehezebb megkülönböztetni a bizonytalan hátterű cégeket a jól működő, tisztességes vállalkozásoktól.

Az Építkezők Országos Egyesülete az "Építőipari Panaszmentességi Igazolás" minősítést kizárólag abban az esetben állítja ki, ha az azt igénylő gazdálkodó szervezet az Építőipari Panaszmentességi Információs Rendszer Működési Szabályzatában előírt minősítési feltételeknek megfelel, valamint az abban előírtakat magára nézve kötelező érvényűnek elfogadta.

Működési Szabályzat a képre kattintva tölthető le...

A minősítés tanúsítványa

Az Építkezők Országos Egyesülete által kiállított tanúsítvány igazolja, hogy azok a vállalkozások, akik a minősítés használatára jogosultságot szereznek, az Építkezők Országos Egyesülete által végzett ellenőrzés során támasztott elvárásoknak megfeleltek, továbbá a magas színvonalú piaci gyakorlatokhoz alkalmazkodva vállalják, hogy tevékenységük során a fogyasztóvédelmi szempontokat kiemelten kezelik és tudatosan tenni kívánnak az építőiparban elterjedt tisztességtelen piaci gyakorlatok visszaszorításáért.

A minősítés jelképe

A minősítéssel rendelkező gazdálkodó szervezet kommunikációjában, PR- és reklámtevékenysége során hivatkozhat az "Építőipari Panaszmentességi Igazolás" minősítés birtoklására. Az igazolás logóját nyomtatványain (weboldal, fejléces papírjain, jegyzőkönyvein, tanúsítványain, cégbemutató anyagain, stb.) feltüntetheti, továbbá a szabályzat előírásait betartva a logó korlátozás nélkül használható olyan bizonylatokon, amelyek a szolgáltató tevékenységének eredményeit tartalmazzák.

Weblogó céges weboldalon

Az „Építőipari Panaszmentességi Igazolás” minősítéssel rendelkező gazdálkodó szervezet kommunikációjában, PR- és reklámtevékenysége során digitálisan is felhasználhatja „Építőipari Panaszmentességi Igazolás” minősítés birtoklását. A minősítés jelképét (weblogó) weboldalán is feltüntetheti.

weblogó fekvő verzió

weblogó álló verzió

Vajon az Ön vállalkozása jogosult az „Építőipari Panaszmentességi Igazolás” minősítés igénylésére?

Töltse ki adatlapunkat és hamarosan megtudhatja!

Építőipari vállalkozások a Panaszmentességről