Építőipari panaszmentes vállalkozások névjegyzéke Velük nyugodtan építkezhet!

Részletes keresés Nyugodt építkezés - nézze meg, hogyan!

Referencia kép: VIV Építő Kft.

Miért a NYUGODT ÉPÍTKEZÉS?

Építőipari panasziroda

A bajban sem hagyjuk magára.

Az ország bármely pontjáról eljuttathatják panaszaikat ehhez a speciális segélyszolgálathoz.

PANASZIRODA

Háttér ellenőrzés

Ellenőrzött piaci magatartás

Ellenőrzött törvényességi háttér

Ellenőrzött gazdasági háttér

Ellenőrzött szakmai háttér

PANASZMENTESSÉG

Nyugodt Építkezés fejvadász

Összeállítunk Önnek egy olyan vállalkozói csoportot, amelynek tagjait egy 5 lépéses szempontrendszer alapján szakszerűen átvilágítunk.

FEJVADÁSZ

Telefonos támogatás

Segítőkész kollégáink hétfőtől péntekig 09.00 és 17 óra között állnak rendelkezésére.

Hívjon minket, mi segítünk!

 

KAPCSOLAT

Az Építkezők Országos Egyesülete alanyi jogon biztosítja minden építkező, felújító és ingatlanvásárló fogyasztó számára segítségét!

Ha hasznosnak találja segítségünket, kérjük, támogassa munkánkat!

TÁMOGATOM

Építőipari Panaszmentességi Információs Rendszer

Az Építőipari Panaszmentességi Információs Rendszer bevezetését az Építkezők Országos Egyesülete azért tartotta fontosnak, mert a jogkövető szolgáltatók mellett az építőiparban sajnálatos módon rendkívül sok olyan vállalkozás van, akiknek a tevékenységében az anyagi mohóság vagy éppen a megélhetési kontárkodás súlyos felelőtlenséggel és szakszerűtlenséggel társul.

A szervezetünkhöz érkező panaszügyek áradatából egyértelműen megállapítható, hogy a legtöbb esetben a törvénysértő vállalkozások magatartásának hátterében a számonkérhetőség hiánya áll, ami a jogi procedúra vontatottságából és a károsultak jogérvényesítési erejének csekélységéből adódik.

Súlyosbítja a helyzetet, hogy egyes vállalkozások tudatosan igyekeznek kihasználni mindezt, és rutin- szerűen alkalmazzák a jogi kiskapukat arra, hogy kibújjanak a felelősség alól, vagy a profitcsökkentő kötelezettségek teljesítése alól.

Ilyen viszonyok között rendkívül fontos az olyan piaci gyakorlatok ösztönzése, amelyek a vállalkozások kiválasztásában az építkezők biztonságát növelik, amelyek segítségével nagyobb eséllyel kerülhetők el azok a vállalkozások, akiknek a piaci magatartása veszélyt jelent az építkező fogyasztókra nézve.

Minősítési feltételek

Az „Építőipari Panaszmentességi Igazolás” minősítés elnyerésének és a jelzés használatának feltétele, hogy a pályázó gazdálkodó szervezet megfeleljen az Építőpari Panaszmentességi Információs Rendszer követelményeinek, vagyis többek között:

Ellenőrzött piaci magatartás

A pályázó vállalkozás nem szerepel az Építőipari Panasznyilvántartásban. Vagyis sem maga a vállalkozás, sem a vállalkozás tulajdonosai nem voltak érintve (korábban sem, esetleg másik vállalkozásban) fogyasztói jogsértési ügyben.

Ellenőrzött törvényességi háttér

Működése megfelel a vonatkozó jogszabályokban előírtaknak, illetve rendelkezik az egyes szakmai tevékenységéhez szükséges hatósági engedélyekkel.

Ellenőrzött gazdasági háttér

Több hivatalos forrásból származó adaton alapul, pénzügyi információk folyamatos ellenőrzése.

Ellenőrzött szakmai háttér

Tervezők-kivitelezők esetében: Szakmai analízis Kereskedők esetében: Helyszíni szemle

Békéltető Testületi alávetési nyilatkozat

A Panaszmentes Vállalkozások elit csoportjába tartozók opciós extra feltételként nyilatkozatban garantálják, hogy az esetleges jogvitákat Békéltető Testületi eljárás keretében rendezik, valamint elfogadják a testület határozatát, megkímélve ezzel az építkezőket a hosszadalmas és költséges peres eljárások szükségességétől. Keresse az ötödik pipát!

Minősítési fokozatok

A minősítési fokozatok a bizalmi pontok teljesülésével kerülnek besorolásra. Bizalmi pontok: Békéltető Testületi alávetés, minimum 5 éves működés, NAV köztartózásmentes adózó, felelősségbiztosítás, szakkivitelezői szerződés. Az AA minősítési fokozatú besorolásba azok a vállalkozások kerülnek, akik az öt bizalmi pontból hármat teljesítenek. Azok a vállalkozások, akik mind az öt bizalmi pontot teljesítik a legmagasabb AAA minősítési fokozatú besorolásba kerülnek. Az alap A minősítési fokozatú besorolásba a háromnál kevesebb bizalmi pontot teljesítő vállalkozások kerülnek. A minősítési fokozattokat az Építkezők Országos Egyesülete a rendszeres utóellenőrzések alkalmával felülvizsgálja és adott esetben változtat a minősített vállalkozás besorolásán.

Fogyasztói elégedettség mérés

A rendszeres utóellenőrzések alkalmával benyújtott referencia munkák esetében szúrópróba szerűen, a Nyugodt Építkezés Fejvadász által közvetített munkáknál minden esetben szervezetünk telefonos kérdőív felvételével 5 kategóriában 5 pontos értékelési skálán méri a megbízók elégedettségét. Az értékelések 5 kategóriája: pontosság, tisztaság, udvariasság, szakértelem, ár-érték arány. A válaszadóknak értékeléseiket emailben meg kell erősíteni, és egyben lehetőségük van pár mondatban kifejteni véleményüket és ajánlani vagy esetleg nem ajánlani az értékelt vállalkozást.